Logo_Nice3DPrint_20200320-03.png

ADDITIVE MANUFACTURING

Nice 3D Prints

3D-Print-example

De term "additive manufacturing" verwijst naar technologieën die driedimensionale objecten één superfijne laag tegelijk laten groeien. Elke opeenvolgende laag hecht zich aan de voorgaande laag gesmolten of gedeeltelijk gesmolten materiaal. Het is mogelijk om verschillende stoffen te gebruiken voor laagjes, waaronder metaalpoeder, thermoplasten, keramiek, composieten, glas en zelfs edibles zoals chocolade.

 

Objecten worden digitaal gedefinieerd door computerondersteund ontwerp (CAD) -software die wordt gebruikt om .stl-bestanden te maken die het object in wezen in ultradunne lagen "snijden". Deze informatie leidt het pad van een spuitmond of printkop terwijl het materiaal precies op de voorgaande laag afzet. Of een laser- of elektronenbundel smelt selectief of gedeeltelijk in een bed van poedervormig materiaal. Naarmate materialen afkoelen of uitharden, smelten ze samen tot een driedimensionaal object.

 

De reis van .stl-bestand naar 3D-object zorgt voor een revolutie in de productie. Voorbij zijn de tussenstappen, zoals het maken van mallen of matrijzen, die tijd en geld kosten.

Additive manufacturing nieuw?

Het is een technologische vooruitgang die mogelijk wordt gemaakt door de overgang van analoge naar digitale processen. Communicatie, beeldvorming, architectuur en engineering hebben de afgelopen decennia allemaal hun eigen digitale revoluties ondergaan. Nu kan AM digitale flexibiliteit en efficiëntie toevoegen aan productieactiviteiten.

 

Additive manufacturing maakt gebruik van data computer-aided design (CAD) -software of 3D-objectscanners om hardware te sturen om materiaal, laag op laag, in nauwkeurige geometrische vormen af ​​te zetten. Zoals de naam al aangeeft, voegt additive manufacturing materiaal toe om een ​​object te creëren. Wanneer u daarentegen op traditionele wijze een object maakt, is het vaak nodig om materiaal te verwijderen door middel van frezen, bewerken, snijden, vormen of andere middelen.

 

Hoewel de termen '3D-printen' en 'rapid prototyping' nonchalant worden gebruikt om additive manufacturing te bespreken, is elk proces eigenlijk een subset van additive manufacturing.

 

Hoewel additive manufacturing voor velen nieuw lijkt, bestaat het al tientallen jaren. In de juiste toepassingen levert additive manufacturing een perfecte trifecta van verbeterde prestaties, complexe geometrieën en vereenvoudigde fabricage. Als gevolg hiervan zijn er kansen voor degenen die actief additive manufacturing omarmen.

Het gehele proces in veilige handen

Bij iDNA zijn er veel meer mogelijkheden dan enkel een 3D ontwerp te laten printen. Wij willen u namelijk helpen bij elke stap van de productvormgeving, van het idee tot de productie. Reken daarom op niets minder dan ervaren experten die u op het juiste pad wijzen naar een uitstekend eindproduct. Neem contact met ons op door te bellen naar 03 289 34 16.

GET IN TOUCH

We'd love to hear from you