Logo_Nice3DPrint_20200320-03.png

ADDITIVE MANUFACTURING 

TECHNOLOGIES

Nice 3D Prints

Image by Thiago Medeiros Araujo

Additive manufacturing bevat verschillende processen:

Fotopolymerisatie

Fotopolymerisatie vindt plaats wanneer een fotopolymeerhars wordt blootgesteld aan het licht van een specifieke golflengte en een chemische reactie ondergaat om vast te worden. Meer details over het fotopolymerisatiemechanisme vindt u hier. Een aantal additieve technologieën maakt gebruik van dit fenomeen om één laag per keer een stevig deel op te bouwen. De bekendste is stereolitografie (SLA).

Poeder-bed-fusie

Poeder Bed Fusie (PBF) -technologieën produceren een vast onderdeel met behulp van een thermische bron die fusie (sinteren of smelten) tussen de deeltjes van een plastic of metaalpoeder één laag per keer veroorzaakt.

De meeste PBF-technologieën maken gebruik van mechanismen voor het verspreiden en glad maken van dunne poederlagen terwijl een onderdeel wordt geconstrueerd, waardoor het uiteindelijke onderdeel wordt ingekapseld in poeder nadat het bouwen is voltooid.

De belangrijkste variaties in PBF-technologieën zijn afkomstig van de verschillende energiebronnen (bijvoorbeeld lasers of elektronenstralen) en de poeders die daarbij worden gebruikt (kunststoffen of metalen). De bekendste is Selective Laser Sintering (SLS).

Materiaal extrusie

Net zoals tandpasta uit een tube wordt geperst, extruderen materiaalextrusietechnologieën een materiaal door een mondstuk en op een bouwplaat. De spuitmond volgt laag voor laag een vooraf bepaald pad. De bekendste is Fused Deposition Modeling (FDM).

Materiaal jetting

Materiaal jetting wordt vaak vergeleken met een 2D-inkt jet printer. Fotopolymeren, metalen of was die uitharden of uitharden wanneer ze worden blootgesteld aan UV-licht of hoge temperaturen, kunnen worden gebruikt om onderdelen één laag tegelijk te bouwen. Door de aard van het materiaaljetten is printen met meerdere materialen mogelijk. Deze mogelijkheid wordt vaak gebruikt om tijdens de bouwfase ondersteuning van verschillende (oplosbare) materialen af te drukken.

Het gehele proces in veilige handen

Bij iDNA zijn er veel meer mogelijkheden dan enkel een 3D ontwerp te laten printen. Wij willen u namelijk helpen bij elke stap van de productvormgeving, van het idee tot de productie. Reken daarom op niets minder dan ervaren experten die u op het juiste pad wijzen naar een uitstekend eindproduct. Neem contact met ons op door te bellen naar 03 289 34 16.

GET IN TOUCH

We'd love to hear from you